Comenzi la 0265 426.499 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 RON.

Afectiuni

Argila albastra de Raciu

Osteoporoza

Chiar daca nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut. Daca la inceput se manifesta doar prin incovoierea spatelui, cu timpul pot aparea complicatii tot mai invalidante, cum este de exemplu fractura de col femural.

Osteoporoza este o boala tratabila, dar mai ales prevenibila. Numele bolii provine din latina si inseamna "os poros". Tesutul osos este un tesut viu, in care are loc permanent atat depunere de os cat si pierdere de os. Dupa varsta de 35 de ani, pierderea de os depaseste depunerea. Cand acest proces este accelerat, oasele devin tot mai fragile (chiar daca la exterior pot parea solide) si structura lor se aseamana tot mai mult cu a unui burete cu gauri mari in interior.

Osteoporoza este supranumita si ?hotul tacut? pentru ca poate slabi oasele timp de ani de zile fara sa fie detectata. Factorii de risc pentru osteoporoza sunt constitutia subtire (oasele au o densitate mai mica), intreruperi ale ciclului menstrual (osteoporoza afecteaza foarte adesea femei aflate in post-menopauza, dar riscul creste chiar si in situatia unor boli sau exercitii fizice foarte intense care intrerup temporar ciclul menstrual), interventiile chirurgicale (gastrectomii ? inlaturarea unei portiuni din stomac - sau histerectomii totale; acestea afecteaza absorbtia sau utilizarea calciului de catre organism), anumite tratamente medicamentoase (tratamente de lunga durata cu unele medicamente anti-inflamatorii si anti-epileptice, sau excesul de hormoni tiroidieni), fumatul, consumul de alcool, etc.

Osteoporoza se intalneste mai frecvent la sexul feminin, in medie de patru ori mai multe femei decat barbati sufera de osteoporoza. Totodata, osteoporoza are si o componenta ereditara, afectand si alti membri ai familiei. Majoritatea oamenilor nu-si dau seama ca ceva nu e in regula cu oasele lor decat cand ceva se rupe. Osteoporoza isi anunta prezenta in cele din urma prin scaderea in inaltime datorita incovoierii spatelui si prin fracturi osoase.

Daca aveti risc crescut, puteti efectua un test de determinare a densitatii si grosimii osoase. Este un test nedureros, lipsit de riscuri, dar care necesita echipament de specialitate. Pe baza rezultatului, medicul poate estima probabilitatea fracturilor si va poate ajuta sa le preveniti. Fie ca doriti sa preveniti aparitia osteoporozei sau sa opriti evolutia ei, sfatul este acelasi: hraniti-va corect si pastrati-va forma fizica.
Produse recomandate: 6 buc. de Pulbere de Argila Albastra - 500 gr. sau 8-12 buc. de Granule Argila Albastra - 500 gr.

Acreditari

de ce sa alegi argila albastra de raciu

In conformitate cu testele efectuate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti se atesta utilizarea Argilei Albastre de Raciu ca si supliment alimentar. Calitatea rezultatelor analitice este verificata si demonstrata prin acreditarea RENAR si participarea in Programul International de Testare a Competentei Laboratoarelor, coordonat de catre FERA, lider mondial in organizarea testelor de competenta.

Analizele efectuate de Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, Directia de Sanatate Publica Mures, Centrul de Sanatate Publica Tirgu-Mures si Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere MINESA din Cluj Napoca, arata ca Argila Albastra de Raciu are in componenta nu mai putin de 41 de minerale si oligoelemente, fiind in acest moment, datorita acestui continut ridicat de minerale, cu adevarat unica.

Dintre componentele Argilei Albastre de Raciu amintim:

  • - Minerale: calciu, magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, titan, sodiu, clor, aluminiu.
  • - Oligoelemente: mangan, cupru, iod, seleniu, crom, molibden, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, vanadiu, rubidiu, bor.