Comenzi la 0265 426.499 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 RON.

Afectiun

Argila albastra de Raciu

Reglarea tensiunii arteriale

Tratamentul prin argiloterapie al hipo/hiper-tensiunii consta in cura interna cu apa argiloasa pe durata a 21 zile cu repaus 7 zile dupa care cura cu apa argiloasa se reia.
Pentru rezultate eficiente, consumul de sare in alimentatie trebuie redus la cca. 6 grame pe zi. Acest lucruse obtine evitandu-se alimentele bogate in sare ca: mezeluri, branzeturi, sunca, muraturi, masline, ape minerale bogate in sodiu. Pentru a da gust mancarii in locul sarii, se pot folosi lamaia, usturoiul, patrunjelul, si otetul. Bolnavii hipertensivi trebuie sa aiba o alimentatie saraca in grasimi animale (30-40 gr/zi) si bogata in uleiuri vegetale (porumb, floarea soarelui). Cafeaua, ceaiul, bauturile alcoolice sunt permise doar in concentratii mici si se vor evita cu desavarsire in perioadele critice.

Argila Albastra realizeaza o functie deosebit de importanta in reglarea tensiunii arteriale. Continutul mineralogic al Argilei Albastre in magneziu (cca 3%), fier (oxizi 5,8%), potasiu (2,5%) si calciu (oxid 6,7%), face din Argila un ajutor nesperat pentru organismul uman aflat in suferinta.

Astfel magneziul influenteaza sistemul nervos regland transmiterea impulsurilor sale de-a lungul nervilor periferici. Necesitatile zilnice de magneziu pentru adulti se situeaza intre 280-350 miligrame. Calciul in afara faptului ca 99% se gaseste in oase si dinti mai indeplineste si alte functii interesate, intervine in transmiterea impulsurilor nervoase, in special in inima, mentinand in acestfel ritmul cardiac. Este necesar pentru coagularea sangelui, pentru a putea fi absorbit in intestin si a trece astfel in sange, avand nevoie de vitamina D (calciferol).

Studiile stiintifice nu au reusit inca sa lamureasca mecanismul prin care tratamentul cu argila reuseste sa aduca valorile tensiunii spre normal si sa le stabilizeze. Cert este ca la bolnavii de hipertensiune care fac cure repetate cu argila nevoia de medicamente scade cu 30-50%. Recomandari in cazul curelor interne cu apa argiloasa
Pentru prepararea apei argiloase se adauga o lingurita de argila (pasta sau pulbere) la 3/4 pahar (150 ml) cu apa plata si se lasa peste noapte. Se bea dimineata, pe stomacul gol, numai apa limpede, timp de 3 zile. Apoi cura continua timp de 21 de zile, timp in care apa se agita inainte de consum (ingurgitandu-se practic toata compozitia, asa numitul "lapte de argila"). Se face o pauza timp de 7 zile, tratamentul continuand pe o perioada de alte 21 de zile, timp in care se bea "laptele de argila".
In cazul aparitiei de efecte adverse (ex: constipatie) doza se reduce. Pe toata durata curei regimul dietetic va fi sarac in grasimi, cofeina si dulciuri, pentru o cat mai buna absortie a mineralelor in organism.
Produse recomandate: 3 buc. Pulbere de Argila Albastra - 1 kg.

Acreditari

de ce sa alegi argila albastra de raciu

In conformitate cu testele efectuate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti se atesta utilizarea Argilei Albastre de Raciu ca si supliment alimentar. Calitatea rezultatelor analitice este verificata si demonstrata prin acreditarea RENAR si participarea in Programul International de Testare a Competentei Laboratoarelor, coordonat de catre FERA, lider mondial in organizarea testelor de competenta.

Analizele efectuate de Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, Directia de Sanatate Publica Mures, Centrul de Sanatate Publica Tirgu-Mures si Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere MINESA din Cluj Napoca, arata ca Argila Albastra de Raciu are in componenta nu mai putin de 41 de minerale si oligoelemente, fiind in acest moment, datorita acestui continut ridicat de minerale, cu adevarat unica.

Dintre componentele Argilei Albastre de Raciu amintim:

  • - Minerale: calciu, magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, titan, sodiu, clor, aluminiu.
  • - Oligoelemente: mangan, cupru, iod, seleniu, crom, molibden, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, vanadiu, rubidiu, bor.