Comenzi la 0265 426.099 / 0752 784.916
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei.

Afectiuni

Argila Albastra de Raciu

Ochi inlacrimati, conjunctivita, cataracta, blefarita

Conjunctivita este o boala oculara foarte frecventa, in special la copii, care se caracterizeaza prin inflamarea mucoasei conjunctive. Conjunctivitele sint produse de microbi obisnuiti sau de microbi care imbolnavesc in mod special conjunctiva. Ca si factori de risc amintim fumul, praful, corpii straini conjunctivali, gazele toxice sint considerati factori favorizanti importanti in producerea conjunctivitelor.

Conjunctivitele, dupa aspectul clinic, se deosebesc in: catarale (conjunctiva este inflamata), purulente (pe linga inflamatie este prezenta si o secretie purulenta, alb galbuie), pseudomembranoase (este prezenta o secretie fibrinoasa cu false membrane), nodulare si eruptive. Bolnavul de conjunctivita acuza usturimi, senzatia de arsura oculara, senzatia de \"nisip in ochi\", mincarimi, intepaturi. Cind bolnavul prezinta asemenea simptome, trebuie sa se prezinte la medicul specialist oftalmolog, care la examenul clinic al ochilor constata congestia (inflamarea cu inrosirea) de diferite grade a conjunctivei, care respecta zona din jurul corneei. In plus, se mai constata prezenta unei secretii conjunctivale care poate fi variabila ca aspect in functie de felul microbului ce a produs boala, dar si de gravitatea bolii.

Secretia conjunctivala poate fi mucoasa, mucopurulenta, purulenta, fibrinoasa cu false membrane si, in functie de aspectul si de caracteristicile sale, medicul recomanda si alte analize pentru a stabili cu precizie cauza bolii, respectiv microbul sau microbii implicati, tocmai pentru a aplica un tratament adecvat.

Cataracta este o afectiune caracterizata prin opacifierea unei parti a ochiului numita cristalin. Cristalinul este o lentila naturala biconvexa cu rol in focalizarea si proiectarea imaginilor pe retina. Odata cu inaintarea in varsta cristalinul ,,imbatraneste? si el, se opacifiaza astfel ca majoritatea persoanelor cu varsta de peste 60 de ani prezinta un grad de opacifiere a cristalinului. Exista mai multe cauze care duc la aparitia cataractei. Cataracta senila este, de departe, tipul de cataracta cel mai frecvent intalnit.

Cataracta poate fi prezenta de la nastere si este denumita cataracta congenitala. Ea se datoreaza de cele mai multe ori unei infectii pe care copilul a contactat-o in cursul vietii intrauterine fiind transmisa de la mama. Infectia mamei in perioada de graviditate cu virusul rubeolei sau cu citomegalovirus duce la aparitia cataractei congenitale. Au fost semnalate cazuri de cataracta congenitala la nou nascutii din in cadrul aceleiasi familii. Unele traumatisme oculare duc in timp la dezvoltarea cataractei denumita posttraumatica.

Cataracta mai poate aparea in cursul unor boli cronice; (ex. diabet zaharat ), dupa expunerea indelungata la radiatii (inclusiv cele solare), dupa socuri electrice, arsuri.. Tratamentele medicamentoase, in special corticoterapia (administrarea de prednison, dexametazona, etc) pe termen indelungat si necontrolat duc la aparitia cataractei. Fumatul si consumul abuziv de alcool cresc riscul dezvoltarii cataractei. Pacientii cu cataracta se plang de incetosarea vederii ( mai ales in lumina puternica), vedere neclara la citit, ( pacientul nu poate distinge literele), sensibilitate la lumina, dificultati de adaptare. Tulburarile de vedere se instaleaza progresiv in luni sau ani, nu se insotesc de dureri oculare sau de congestie (roseata) la nivelul ochilor. Gradul de diminuare a vederii depinde de tipul si densitatea cataractei.

Blefarita este o problema cu care se confrunta un numar mare de oameni, dar numai o mica parte o trateaza. Este vorba de o infectie a marginii ciliare a pleoapei (loc de tranzitie cutaneo-mucoasa). Afectiunea are o evolutie cronica si este marcata de recidiva. Cauzele care duc la blefarita au fost catalogate drept predispozante (tulburari digestive ? constipatie, avitaminoze, boli infectioase, tulburari endocrine (pubertate, sindrom premenstrual, menopauza), declansatoare (alergii bacteriene la produse cosmetice, infectii ale cailor aeriene superioare) si locale (fum, praf, paraziti, caldura, frig, radiatii, medicamente, cosmetice).

Blefarita este frustranta in primul rand pentru ca este destul de greu de diferentiat de alte boli asociate ochilor, in al doilea rand prin faptul ca este o afectiune de durata, iar tratamentele au efect dupa o perioada lunga de administrare. Recidiveaza frecvent, iar daca suferiti de alergii sau orjeleturi (?ulcioare?) prezentati un risc crescut de blefarita.
Produse recomandate: Pulbere de Argila Albastra - 1 kg. sau Pasta Argila Albastra - 500 gr.